FORMAT STELLEN VAN SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE

 

 

 

SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE

Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2006

 

 

 

Nummer #                                                                                (In te vullen door de raadsgriffie)

 

 

Datum:  14 januari 2007

 

 

Aan de voorzitter van de gemeenteraad.

 

Steller vragen: BPA

 

 

Onderwerp: Parkeerproblematiek rondom Zorgcentrum Puntenburg.

 

Aan: het College van B&W der Gemeente Amersfoort, t.a.v. de burgemeester,

mevrouw A. van Vliet-Kuiper,               

                                                                                                           

Geachte mevrouw van Vliet-Kuiper,

 

Op grond van het reglement van orde van de gemeenteraad van Amersfoort, wil de BPA graag de volgende vragen aan het College van B&W stellen.

 

Onderwerp: Parkeerproblematiek rondom Zorgcentrum Puntenburg.

 

Er is een nieuw parkeerregiem op de kop van het Soesterkwartier, waarin onder andere het Zorgcentrum Puntenburg ligt. Maar dit nieuwe parkeerregiem geeft voor de vele bezoekers aan het Zorgcentrum Puntenburg heel veel problemen.

 

Het zou zo moeten zijn dat zorgzame kinderen, die regelmatig dagelijks hun oude moeder of vader willen ophalen of even bezoeken/verzorgen, tot maximaal zo’n één , tot anderhalf uur vrij kunnen parkeren zonder een bon te krijgen.

 

Voor wat betreft dat probleem denkt de BPA dat het snel is opgelost, door zo spoedig mogelijk rondom het Zorgcentrum Puntenburg te gaan werken met een parkeerschijf.

Dit werkt bijv. in het dorp Ermelo heel erg goed, mits er goed word gecontroleerd anders heeft het geen zin.

 

Deze blauwe zone zou moeten gelden voor maximaal anderhalf uur en dan moet je wegwezen, een tijd die gemiddeld gebruikt word om dagelijks je ouders te bezoeken.

 

Over bovenstaande situatie heeft de BPA wat vragen.

 

 

 

Het college wordt verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden.

 

1.       Is het college bekend met bovenstaande feitelijkheden ?

2.       Is het college bereid - middels een verkorte procedure - rondom het Zorgcentrum Puntenburg zo spoedig mogelijk een Blauwe zone met voldoende parkeerschijf plaatsen van 1,5 uur te realiseren voor het dagelijkse bezoek aan het Zorgcentrum Puntenburg ?

3.       Zo nee waarom niet ?

 

Namens de fractie van de Burger Partij Amersfoort ( BPA )

 

Hans van Wegen

 

 

Indien nodig

Toelichting:

 

 

Ondertekening en naam,

 

Hans van Wegen, fractievoorzitter BPA.

 

 

__________________________________________________________________________________

 

ANTWOORD van burgemeester en wethouders (verzonden d.d. 20 februari 2007).

__________________________________________________________________________________

 

 

1.       Nadat de raadsvragen zijn gesteld is bij navraag bij Parkeerservice Amersfoort gebleken dat daar klachten zijn binnengekomen over een toename van de parkeerdruk bij het Woonzorg-centrum na de instelling van het vergunningparkeren in het Soesterkwartier. Bij de gemeentelijke parkeermanager en de wijkverkeerskundigen zijn geen klachten binnengekomen.

2.       Nee.

3.       Redenen om niet over te gaan tot het instellen van een parkeerschijfzone aldaar zijn onder andere:

·         het Woonzorgcentrum beschikt over parkeerplaatsen op eigen terrein voor bewoners, bezoekers en medewerkers van het centrum. Dit terrein is vrij van enig parkeerregime. Het centrum kan zelf met bebording de plaatsen aan de openbaarheid onttrekken en de plaatsen voor de eigen doelgroepen bestemmen;

·         het benaderen van de bezoekers van deze zorginstelling als een bijzondere doelgroep, waarvoor iets in de openbare ruimte ‘geregeld’ moet worden, leidt tot ongelijkheid en precedentwerking bij de uitvoering van het parkeerbeleid. Daarnaast kunnen parkeerschijfplaatsen in de openbare ruimte niet voor de gevraagde doelgroep gereserveerd worden;

·         gratis parkeren voor deze doelgroep is geen beleid. Verder kunnen dagkaarten voor bezoek van de bewoners tegen een gereduceerd aangeschaft worden en met de voorziene invoering van het afrekenen per tijdseenheid met de reeds bestaande Flexpas kan dat plaatsvinden tegen de werkelijk geparkeerde tijd, en desnoods kan op de kop van de Woonzorgcentrum aan de Noordewierweg betaald worden geparkeerd;

·         het instellen van parkeerschijfzones zonder dat de handhavingskosten gedekt kunnen worden uit bijvoorbeeld de Bestuurlijke Boete, leidt tot een situatie waarbij de handhaving niet bekostigd en dus uitgevoerd kan worden.